تأثیر غذای پرچرب بر انتشار سرطان و راه پیشگیری از متاستاز

دکتر مهرداد منصوری

4496  

محققان میگویند مصرف غذای پرچرب می‌تواند موجب افزایش سرعت انتشار سلول‌های سرطانی در بدن شود. این نتیجه مطالعه‌ای است که به‌توسط محققین اسپانیایی انجام‌شده و در مجله Nature منتشر گردیده است.

یک از خصوصیات سرطان قابلیت متاستاز است. به این معنی که سلول سرطانی از محل اولیه خود جداشده و از طریق جریان خون به نقاط دیگر بدن می‌رود. در آنجا رشد کرده و کانون دیگری از سرطان را ایجاد می‌کند. متاستاز از علل عمده مرگ در مبتلایان به سرطان است. حالا محققین پروتئین خاصی را یافته‌اند که نقش مهمی درروند متاستاز دارد و امیدوارند این یافته بتواند منجر به داروهایی برای ممانعت از آن شود.

در این مطالعه محققین سلول‌های متاستاز دهنده و غیر متاستاز دهنده در سرطان‌های مختلف را بررسی کرده و در سلول‌های متاستاز دهنده نوعی پروتئین به نام CD36 را یافته‌اند که وقتی این پروتئین به سلول‌های غیر متاستاز دهنده اضافه می‌شود آن‌ها هم خاصیت متاستاز پیدا می‌کنند.

محققین با بررسی بر روی موش‌ها دریافتند که با اضافه کردن چربی زیاد به غذای مصرفی آن‌ها و بعد آلوده کردن آنان با سلول‌های متاستاز دهنده روند انتشار سرطان در آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. آن‌ها همچنین نوعی آنتی‌بادی یا پادتن برضد پروتئین CD36 را به بدن موش‌ها تزریق کردند و نشان دادند که این آنتی‌بادی می‌تواند انتشار و متاستاز سلول‌های سرطانی را متوقف کند. حتی وقتی سرطان متاستاز داده بود تزریق این آنتی‌بادی توانست در 80 درصد موارد اندازه متاستاز ها را کوچک کرده و در 20 درصد موارد آن‌ها را کاملاً از بین ببرد.

علت بسیاری از لنگش ها مشکلاتی در مفصل لگن است

جدیدترین مقالات

این سایت حاوی اطلاعاتی در باره بیماری ها و درمان آنها است. این اطلاعات صرفا به منظور افزایش آگاهی و اطلاعات شما در سایت قرار داده شده است و به هیچ وجه جایگزین مراجعه مستقیم به پزشک برای تشخیص و درمان نیست. شما مجاز نیستید به هیچ طریقی از این اطلاعات برای تشخیص، درمان یا هر اقدام دیگری در مورد بیماری یا مشکل فیزیکی بدن خود یا فرد دیگری استفاده کنید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ایران ارتوپد می باشد.